Informaţii utile »
Taxa Inmatriculare

Restituirea taxei auto

Ministerul Finantelor Publice a stabilit, prin ordinul nr. 133/2009, procedura de restituire a diferentei de taxa pe poluare pe autovehicule, pentru masinile achizitionate inainte de 15 decembrie si inmatriculate dupa aceasta data.

Persoanele fizice sau juridice care au achitat taxa pe poluare in cuantumul stabilit in conformitate cu dispozitiile OUG nr. 208/2008 si care solicita restituirea diferentei de taxa pe poluare depun la organul fiscal competent o cerere de restituire a sumelor in cauza.

Documente necesare

Cererea de restituire va fi insotita de urmatoarele documentele:
a) cartea de identitate a vehiculului — in original si in copie;
b) certificatul de inmatriculare al acestuia — in original si in copie;
c) documentul doveditor al platii taxei de poluare pentru autovehicule, asa cum a fost aceasta calculata conform dispozitiilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 208/2008, respectiv chitanta pentru incasarea de impozite, taxe si contributii/ordinul de plata si extrasul de cont, dupa caz, care sa ateste efectuarea platii acesteia — in copie.
d) documentul care sa ateste faptul ca autoturismul a fost achizitionat inainte de data de 15 decembrie 2008, in conformitate cu dispozitiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 7/2009.

In cazul autovehiculelor care fac obiectul contractelor de leasing, la cererea de restituire, documentele se anexeaza in copii conforme cu originalul, pe baza propriei declaratii.

In cazul autovehiculelor rulate achizitionate din alte state, solicitantul va depune, in original si in copie, un document din care sa rezulte data primei inmatriculari.

Totodata, procedura prevede ca pentru solicitantul care inregistreaza obligatii fiscale restante, diferenta de taxa sa fie restituita numai dupa efectuarea compensarii.

Termenul de solutionare a cererilor de restituire a sumelor cuvenite solicitantilor, potrivit dispozitiilor legale, este de 45 de zile de la data inregistrarii cererii de restituire la organul fiscal competent.



Ştiaţi că...?
Un bărbat din Arad a câștigat procesul cu statul român în privința taxei de prima înmatriculare după ce magistrații tribunalului au hotărât că perceperea acesteia este ilegala, informează Bank News. Sentința îl face primul român care şi-a câștigat taxa auto în instanță.
Peste 40.000 de români au semnat 2 petiții online pentru a putea anula taxa de prima înmatriculare.
Curs valutar la
 
1 EUR 4,6677
 
1 USD 4,0341
 
1 GBP 5,3242
 
1 XAU 159,3098
 
 
oferit de  serviciul de conversie
 
Copyright © 2008 Calcule.ro. Toate drepturile rezervate de Diginesis
v. 1.0.3342.5