Informaţii utile »
Rate Credit

Acest simulator utilizează niște formule matematice de bază. Valorile rezultate sunt orientative, calculate pe baza datelor introduse. Pentru mai multe informații vezi: Limitarea riscului de credit la creditele destinate persoanelor fizice Regulamentul nr.3/2007 (Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.177 din 14 martie 2007)


Ştiaţi că...?
Creditul cu cea mai mică dobândă aduce cea mai mare rată. O analiză a costurilor creditelor de consum arată că cele mai mici dobânzi ascund, în fapt, cele mai mari costuri totale ale creditului. Dobânda nu mai este expresia costului unui împrumut. Instituţiile de credit preferă să ascundă scumpirea banilor în diverse taxe şi comisioane. Comisioanele reprezintă cam jumătate din costurile dobânzii anuale.

Chiar dacă diferenţa dintre cea mai mică şi cea mai mare dobândă practicată la creditul de nevoi personale merge până la 4%, ratele sunt cu până la 20% mai mari în cazul variantei cu dobândă redusă. Cu alte cuvinte, creditul cu dobânda cea mai mică este cu până la 34% mai scump decât altele cu dobândă mai mare.
Credit ipotecar versus credit imobiliar - Diferența constă, în principal, în tipul garanției imobiliare adusa pentru contractarea creditului. În cazul creditului ipotecar, este vorba în principal de ipoteca constituita pe casa cumpărată sau construita, în timp ce la un credit imobiliar ipoteca poate fi pusa şi pe o alta locuinţă. La unele bănci, creditele imobiliare se pot obține pe perioade mai scurte de timp şi doar în lei.
Curs valutar la
 
1 EUR 4,6677
 
1 USD 4,0341
 
1 GBP 5,3242
 
1 XAU 159,3098
 
 
oferit de  serviciul de conversie
 
Copyright © 2008 Calcule.ro. Toate drepturile rezervate de Diginesis
v. 1.0.3342.5