Informaţii utile »
Număr Înmatriculare

Numerologia este fondată pe interpretarea numerelor fundamentale calculate pe baza datei de naștere şi a literelor ce compun numele şi prenumele persoanei. Fiecărei litere ale numelui îi corespunde o cifră, astfel încât acestea să fie traduse sub formă de numere. Numele şi prenumele sunt luate în calcul pentru studiul personalității propriu-zise. Dimpotrivă, elementele datei de naștere dau informații despre diferitele etape din viaţă prin care trece o persoana.

Numerologia ca parte a astrologiei

Omul depinde de ciclurile universului, supuse unor ritmuri şi vibrații. Toate aceste influenţe pot fi însușite după prenume, nume de familie şi data nașterii. Chiar dacă această armonie a universului este ordonată după reguli stricte, omul are posibilitatea de a alege să fie sau nu în armonie cu universul. Numerologia îl ajută să stabilească această armonie şi să-şi dezvolte mai bine potențialul înnăscut.



Ştiaţi că...?
Secretul numărului de aur

Numărul de aur, reprezentat prin ideograma “fi” = 1,618…, poate fi definit în diferite moduri, cel mai important concept matematic asociat cu regula de aur fiind şirul lui Fibonacci, un şir de numere în care fiecare se obţine din suma celor două dinaintea sa: 0,1,1,2,3,5,8,13,21,34,55 etc. Împărţind orice număr la predecesorul său, se obţine aproximativ numărul de aur.

Cunoscut în antichitate de vechii înţelepţi, iar apoi în evul mediu de marii învăţaţi, numărul de aur a ascuns întotdeauna mari mistere. Astăzi cercetări complexe au ajuns la concluzia că întreaga natura şi chiar întreg universul este structurat respectând fidel proporția perfecta şi exacta a numărului de aur. Marile construcții antice precum piramidele sau temple şi catedrale respecta de asemenea proporția fidela a acestui număr de aur. El reprezintă armonia şi perfecțiunea în creație.
Reîncarnarea

Este credința conform căreia, după moartea fizica, sufletul se reincarnează pentru a atinge perfecțiunea. Din acest punct de vedere, numerele reprezintă memoria întregii vieți anterioare, dincolo de povestea actuala a fiecăruia. În felul acesta, moștenirea calităților pe care le avem de exploatat este fructul hazardului şi se înscrie în căutarea armoniei spirituale care anima fiecare ființă în decursul vieților sale succesive.
Curs valutar la
 
1 EUR 4,6677
 
1 USD 4,0341
 
1 GBP 5,3242
 
1 XAU 159,3098
 
 
oferit de  serviciul de conversie
 
Copyright © 2008 Calcule.ro. Toate drepturile rezervate de Diginesis
v. 1.0.3342.5